Hva ravnene hvisker...

 

Måtte Pelayos ånd leve evig.

 

 

 

Pelayo er en av våre helter. Han kalles også gjerne Pelagius av Asturias.

 

 

Når han er blitt vår helt, er det fordi han forsto seg på å behandle muslimer. Da de andre goterne valgte, om enn kanskje motvillig, å samarbeide med de muslimske inntrengerne - de valgte å gjøre seg til folkesvikere - så valgte Pelayo å sette seg til motverge og forsvare folket sitt. Han slo muslimene i Slaget ved Covadonga, og dermed var gjenerobringen av Spania dradd i gang. Det tok nær 800 år.

I sommer drar vi på pilegrimsferd for å lære av Pelayo hvordan vi skal hanskes med muslimer og folkesvikere. Og kanskje kan vi ved dette bidra en smule til at hans ånd våkner og vokser.

Vi drister oss til å minne om hva du kan gjøre med din ubrukte grasrotandel. Fattige, travle bærere og munnskjenker ved vannhullene fortjener romslige og feite påskjønnelser for sine tjenester fra tørste og sultne pilegrimer fra rike land? Særlig når de er på vei mot Covadonga?

Innberetning og beskrivelser fra ferden vil følge, blant annet hos Vegtam på Facebok ... med lit hjelp fra æser og vaner.

På ferden skal vi selvsagt flittig målbære våre synspunkter rundt fripenger generelt og Poppepenger spesielt, siden vi er i katolske omgivelser, samt innta det kristelige standpunkt at all økonomi bør være rentefri.

En kilde i folkebevaringens tjeneste ... Kildens vann burde kanskje selges på flaske som styrkemiddel til folkebevaring i Europa? Og som medisin mot folkesvik? ... Attåtnæring i Covadonga ... med verden som marked ... hem hem ...? - Jeg vil ta saken opp med kildens voktere ved ankomst til Covadonga!

... Gjør klar for import!

23. jun, 2014