Hva ravnene hvisker...

Herved vist hvem som kontrollerer kunst og kultur i Norge... 

 

 

Et raskt overblikk over fripengenes historie i Norge forteller blant annet følgende: 

Ca .1754 – 1816. Vi hadde et ekte fripengesystem i Danmark-Norge. Dette gjorde det mulig for den danske konge å finansiere sin krig mot Napoleon – dog med en smule inflasjon som konsekvens. Da vi tapte krigen, måtte kongen love: "Ingensinde skal det fra Statens Side tilstedes" (Å gripe inn i pengevesenet). "Nu lover vi folket ikke at gjøre det oftere". Fredsslutningen innbefattet nok avskaffelse av fripengesystemet også i Danmark. 

 

1816. Norges Bank opprettes. Fripengesystemet avskaffes og Gjeldspengesystemet innføres. Landet ble ført inn i en ekstrem fattigdom. Nær 1000 000 mennesker rømmer landet, mest til Amerika. Fattigdommen kunne være tilsiktet nettopp for å skape utvandringen ... 

 

Ca. 1914. Brochmannbevegelsen starter. Krav om rentefri økonomi luftes. Fripenger blir ofte omtalt innen bevegelsen.

1933. Brosjyren Det positive pengesystem av L. J. Sømme blir offentliggjort. Den følges av andre av hans skrifter. Brosjyren ble lagt ut i Samfunnsliv. 

 

1930-tallet. Nasjonal samling (NS) krever fripenger eller rentefri økonomi i sitt partiprogram. 

 

1940-45. De tyske okkupantene innfører et delvis fripengesystem. Okkupasjonen finansieres ved at utgiftene belastes okkupantens konto i Norges Bank. En strøm av fripenger kommer i omløp, og stat og folk er nær gjeldfrie i 1945. Da rømlingene kom hjem fra det jødestyrte England, ble fripengene straks inndratt og erstattet av gjeldspenger. Økonomien stanset delvis opp. Den ubetalelige rentegjeld driver så gjelden mot nye høyder. 

 

1970 – tallet og til dato. Det anstendige menneske, lektor Olav Hoaas, driver folkeopplysning om fripenger/Gjeldspenger og holocaustløgnen. 

 

1970 - tallet og til dato. Erik Myrhaug sprer læren om fripenger og hva han kalte Økologisk økonomi. Han virket noen år som ansatt i svenske og finske økokommuner. ##. 

 

1980-tallet og til ca 2007: Kvartalsmagasinet Alternativt Samfunn spredde læren om Gjeldspenger og fripenger under redaktør Even Lorch-Falch. 

 

1990 -tallet - : NPE sprer det økonomiske temahefte DET ENDELIGE FARVEL TIL GJELDS - OG RENTESlAVERIET. Temaet behandles så i stort omfang på Vegtams nettsider. ##..

** 

Da NPE gikk på nettet med sitt temahefte og Vegtams nettsider, var man lenge nærmest alene i Norge om å mase om og avskaffe gjeldspenger og innføre fripenger. Nå er situasjonen endret. Flere aktører er i sving. Temaet er opp og går av seg selv. Memkomplekset har formert seg. Det har et lausslepp i Norge.

 

Temaet har også blomstret opp over alt på nettet i de fleste land: 

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=NZBRJU6YLtY 

 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=yESX48AaWts 

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=eHQ7wvWzUW0 

 

http://www.positivemoney.org/ 

 

Siden tingene har endret seg slik, vil vi på Vegtams Nettsider i fremtiden tone ned skriverier om gjeldspenger/fripenger og tone opp skriving om folkebevaring og folkemord gjennom innvandring. Hva skal vi med fripenger i Norge når nordmenn og samer er utryddet? ##. 

 

Ellers er å si at det er med fripenger som med kniven; de kan brukes både til gagn og ugagn. Et fripengesystem i hendene på internasjonalister, kan være vel så egnet til folkemord som et gjeldspengesystem. Et nasjonalt, eget pengesystem med inkonvertibel mynt er det viktigste folkebevarende verktøy et folk kan ha ved siden av sitt væpnede invasjonsforsvar. 

 

Det er derfor vi i NPE alltid har krevd nasjonale fripenger til vern om folket. Poppepengene kan med fordel være internasjonale. 

 

Natur og tenkning på virkelighetens grunn beseirer all unatur og løgn til slutt ...

5. jun, 2014