Hva ravnene hvisker...

Det var med stor glede vi oppdaget at Olav Hoaas, den anstendige norske lektor, er omtalt på Wikipedia.

Å være et anstendig menneske, krever ikke lite av oss alle. Å være en anstendig lektor i norsk skole krever vesentlig mer. Å være oppdrager og kunnskapsformidler for barn og ungdom, eller folkeopplyser, stiller strenge krav til sannferdighet og korrekt virkelighetsbeskrivelse. I sin gjerning som lektor tilfredsstilte Hoaas disse krav med god margin. Han gjorde seg ikke til kryper, medløper eller spyttslikker for en skarve lektorlønn, eller noen lønnstrinn på statens regulativ. Han styrtet seg ikke fra tempeltinden.

I tillegg til aldri å gjøre seg til holocaustbekjenner av bekvemmelighetsgrunner, var han en flittig folkeopplyser over temaet gjeldspenger – fripenger. Mange er de leserinnlegg over emnet som ligger i avisredaksjonene landet rundt.

Hans innsats for sannhet, folk og land har gjort ham fortjent til den største heder. Vi anbefaler derfor at det i hovedstaden (eller sagtens annet stedes – på nettet?) opprettes en Hoaas plass så snart det blir politisk mulig – senest når kruttrøyken har lettet etter den store oppryddingenKonsekvensene av den politikk Hoaas advarte mot har vi alt sett i rikt monn.

 

*

 

Av hans skrifter nevner vi: ET FOLKS UTFJOTTING - Revidert Norges- historie som grunnbok i politikk.

Vi ønsker Olav et langt og meningsfylt liv på Stokmarknes i fortsatt kamp for det norske folk og for menneskeheten.

15. mai, 2014